HTML

Hajó leszel

Hajót építünk és nem értünk hozzá. Ezért elmeséljük.

Friss topikok

  • htibi: Hello ! 2012 nyarán volt vizen a vitorlás Bgyörökön ? Nem láttam ! (2012.08.23. 05:21) T-0: Utolsó munkálatok és a Vízrerakás
  • Mrs. Főnök: @garaygeza: Szia Géza, köszi! Végül sikerült vízre raknunk, és hihetetlen érzés vitolázni Vele! Az... (2011.09.08. 17:46) T-7
  • Mrs. Főnök: Szorgosan építjük továbbra is! Készül az idei első post is, hamarosan publikáljuk! (2011.05.30. 00:12) Szumma szummárum: 2010 nyara
  • Balatonrajongó: Sziasztok segítsetek please. Egy balatoni közösségi oldalon ma merült fel, hogy építünk egy hajót,... (2010.08.29. 09:53) Amikor a vitorlázást elfújja a szél
  • Mrs. Főnök: Építjük mi szorgosan, de megköveteli az időt rendesen! Ennek csak behódolni tudunk, úgyhogy a végs... (2010.05.17. 18:29) Csisssszzzzolás, avagy jóból is megárt a sok

2009.07.15. 22:50 Mrs. Főnök

Framek és miegymás

A hosszú idő alatt, amíg nem jelentkeztünk, elég jól haladtunk az építéssel. Már amikor lent voltunk. Mert nem könnyű a tiszes munkát végezni Nagyfaluban, és egyszerre hajótépíteni a Balatonon.

Időközben a sufni átalakult, igazi műhely jelleget öltött.

Az aljára betont raktunk, a falára meszet, szerszámtartót, parafatáblát. (Köszi, Balázs!)

Így a munkakedvünk is egyre csak nőtt! Egy lelkes csapat segítségével befejeztük a frameket, minden erősítést ráraktunk, kivágtuk őket, ahol kell.

 

 

Peti a rajzolás és a Strucc  (közismertebb nevén dekopír fűrész) mestere lett, Zoli pedig időközben megtanult bánni a körfűrésszel.Ezen tudását a parkettázásnál is kamatoztattuk. :)

 

Nincs epoxi mérleg nélkül

Naivan, eleint egy -legokat és lisztet ugyan jól mérő- mérlegen mértük ki az epoxit. Miután 3x esett szét a svert, akárhogy ragasztottuk-tapasztottuk, szorítóztuk és drukkoltunk, rájöttünk, hogy valamin változtatnunk kell. A változtatás kulcsát pedig egy digitális mérlegben láttuk. Apró kis grammocsák is sok svertnyit számítanak! Amióta megvan a csodamérlegünk -ami azért néha furcsa számokat produkál-, fog az epoxi! Törhet a fa, de az epoxi nem enged!

Az Epoxi és Milán

Azért azt el kell árulnom, hogy az epoxi mellett tipliztünk is a svert egybenmaradása érdekében. Ezt a módszert kívántuk alkalmazni a kormánylapát összerakásánál is. Gergő és Milán gyönyörűen kifúrták a lyukakat, szépen, egyenesen, majd jöhet bele az epoxi majd a tipli, gumikalapáccsal. Szép terv, szép is lett a kormánylapát, jó kis vörösfenyőből. Nade! Aki hasonlókra vetemedik, vegyen védőszemüveget! Mert mégis mekkora a valószínűsége, hogy egy csepp epoxi kalapálás közben pont a Milán szemébe csöppen? Irány a keszthelyi ügyelet, ahol szerencsénkre pont egy szemészbe botlottunk, aki szakszerűen ellátta Milánt.

Most jön az utolsó nagy különálló darab összeragasztása. A feneke. És aztán...

Vitorla

Tegnap ellátogattam a helyi vitorlakészítőhöz, aki saját bevállása szerint 1 hét alatt elkészíti mindenestül a vitorlát! Juppeee!

Néha ránézek a darabokra, és alig hiszem el, hogy ezeket mi rajzoltuk, vágtuk, ragasztottuk, csiszoltuk. Egyelőre szanaszét hevernek a darabok, hihetetlennek tűnik, hogy előbb-utóbb ennek hajó formája lesz...és az idő egyre közeleg!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajoleszel.blog.hu/api/trackback/id/tr861248410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.08.01. 21:51:31

en ugyanigy jartam az epoxivel, amikor a trabantom (jo, tudom, nem hajo) akartam megragasztani :)
süti beállítások módosítása